fbpx

BOXING BAGS PROJECT

KOM TRAINEN, YOU SWEET BADASS!

Door heel Amsterdam hangen bokszakken van onze stichting Boogieland Foundation.Wij geloven dat boksen en kickboksen je kan helpen om beter in je vel te zitten en sterker in je schoenen te staan. Met de openbare boksstations kunnen we dit mogelijk maken voor alle Amsterdammers, arm of rijk. Bij deze bokszakken horen ook de gratis beschikbare audiotrainingen, gemaakt door de trainers van Boogieland. Zo geven we iedereen een gelijke kans om ‘Champs at Life’ te worden.

We hebben €5.645 opgehaald met de crowdfunding voor het project. Binnenkort volgen meer locaties!

Weet je een leuke challenge of een vette locatie voor een bokszak? Mail dan naar maartje@boogieland.nl. En deel je trainingen op Facebook en Instagram met #boogielandboxingbags

HERSTART BOXING BAGS PROJECT

Op 16 maart 2020, direct na de intelligente lockdown, bood boksclub Boogieland haar bokszakken inclusief audiotrainingen gratis aan voor alle Amsterdammers die vanwege de sluiting geen gebruik konden maken van sportfaciliteiten. Nu de regelgeving rondom sporten het weer toelaat hebben wij, naast het openen van onze boksschool, gekozen voor een herstart van het Boxing Bags project.We trekken het breder dan alleen sporten stimuleren in tijden van corona en hebben onze bokszakken o.a. opgehangen op plekken waar mensen het gevoel hebben dat er niet altijd naar hen wordt omgekeken. Trainen en aan jezelf werken zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn.

We halen onze kracht namelijk uit boksen en willen iets liefs doen voor de stad en al haar inwoners en een positief geluid uitdragen. Boogieland gelooft in de kracht van sport en wil de toegankelijkheid vergroten door ook buiten de sportschool Amsterdammers te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. 

DUURZAAM KARAKTER

De herstart van het Boxing Bags project heeft een duurzamer karakter voor ogen. We werken hecht samen met o.a. Gemeente Amsterdam en een aantal sociaal-maatschappelijke en culturele organisaties in de stad en zijn bezig met het ontwikkelen van een duurzame bokszak.

NIEUWE LOCATIES

Boogieland is een jonge en maatschappelijk betrokken boksschool die opereert onder het motto “Boxing to become…champs at life”. Wij dragen graag bij aan een mentaal en fysiek gezonde stad. Boksen en kickboksen zijn de snelst groeiende sporten van Nederland in alle lagen van de maatschappij, en juist de mentaliteit van zelfzorg en weerbaarheid die diep verbonden zijn met de vechtsport staan voor ons hoog in het vaandel. Deze actie is voor jou en iedereen in Amsterdam.

SUPPORT

Het doel is om de vele verschillende wijken van Amsterdam te voorzien van bokszakken. Naast dat we een kleine onderneming zijn die tijdens de eerste lockdown in maart een gedeelte van haar bokszakken heeft gedoneerd aan de stad, zijn we nu ook een stichting ‘Boogieland Foundation’, waarmee we met hulp van donateurs en fondsen dit project kunnen verwezenlijken.

Wij zijn altijd op zoek naar particulieren of bedrijven die onze missie delen en een of meerdere boksstations willen sponsoren. Ken en/of ben jij iemand die hier interesse in heeft FANTASTISCH, stuur dan even een mail naar maartje@boogieland.nl voor meer info.

Dank aan Bureau Buhrs communicatie&gebiedsmarketing voor de steun!
Ook Street Smart heeft een volledig boksstation gefinancierd, eeuwige dank!