fbpx

WIL JIJ DE RING IN? BOUGIELAND: SPARWEDSTRIJDEN 13 JULI

Blog door Jens van Dongen, hoofdtrainer en oprichter Boogieland

Wat en hoe:

 • Zaterdag 13 juli vanaf ongeveer 15:00
 • deelname alleen voor Boogieland leden
 • try out trainingen: 25 mei en 1 juni: https://boogieland.nl/#roosters
 • inschrijven t/m 2e try out training
 • inschrijven open soon
 • daag je trainingsmaatje uit en maak het niet groter dan het is
 • de perfecte kans om ervaring op te doen
 • must als aanloop naar Hete Bliksem

Kaartjes half juni verkrijgbaar; klein publiek.

Regels:

 • 3 x 1,5 minuut
 • sparren met wat publiek en een scheidsrechter
 • Hete Bliksem regels: vriendschappelijk, twee winnaars
 • geen jury, wel een strenge scheidsrechter
 • 16oz/14oz handschoenen
 • scheenbeschermers
 • headgear

Waarom jij kunt overwegen mee te doen aan Bougieland, de sparwedstrijden van Boogieland  

In boksen en kickboksen speel je geen wedstrijd, je vecht een wedstrijd. Het is gevaarlijker, en dus is er meer voorbereiding voor nodig en doe je het niet wekelijks. Er ligt ook meer druk op omdat je er alleen voor staat, en je er zoveel voor hebt opgeofferd onderweg. 

En dat is fantastisch, maar ik vind het vaak jammer om te zien dat het voor velen een te groot obstakel blijft. Het zorgt ervoor dat je kan blijven steken in trainen zónder competitie, en langzaam vergeet waarom je dat doet. En dat is zonde, nu je toch zo lekker bezig bent!

Is er dan geen tussenweg? Wij vinden van wel: wat vaker en niet te hard sparren, en veel sparoefeningen doen in de groepslessen is al top. Doen we. En daarnaast: ervaring op doen in de ring. Daarom organiseren we 13 juli weer sparwedstrijden. Gewoon in de plaats van de normale zaterdagse sparles, maar net iets spannender, net iets uitdagender, en met een scheids erbij.

Het heet: Bougieland. Het doel: laagdrempelig de ring in stappen – ofwel voor het eerst of juist het weer op te pakken. Overigens is een bougie het onderdeeltje van een verbrandingsmotor dat de vonk maakt, in het engels een spark plug. Snap je die poster ook weer

Maar waarom zou je sparren, of zelfs een wedstrijd vechten, als je ook gewoon zaktraining kan doen en nooit een deukje in je ego oplopen? Up to you, abi. Eerlijk gezegd is het ook een hachelijke onderneming, in feite. Het is confronterender en ook spannender dan een rookieles. Maar progressie heeft pittige uitdagingen nodig. Jij hebt uitdaging nodig. Anders word je slap, verveeld en tam. 

Voor de een is de uitdaging überhaupt een boksschool instappen, voor de ander voor het eerst sparren, we hebben allemaal een eigen verhaal. Maar de ultieme kans om jezelf uit te dagen blijft wel om een wedstrijd te vechten. 

Zoals je weet ben jij een onderdeel bent van een club die zelf, intern, haar eigen wedstrijden organiseert. Best bijzonder; wij hebben onze eigen fight club. Zonder domme macho bullshit, mét een supportive environment en relatief veilig. 

Ja maar, kickboksen en boksen IS toch gewoon ook macho? Gevaarlijk? Bruut en geweldadig? Yeeeeeep!! You bet your little ass. Dat is er juist zo vet aan; die energie is met niks in deze suffe brave wereld te vergelijken. Vechten is zo oer als het maar zijn kan. Maarrr: wij geloven dat het óók met stijl, klasse, inclusiviteit en schwung kan. Sterker nog, we laten het iedere keer zien met de Nacht van de Hete Bliksem. Dat is wat ons als community onderscheidt van 99% van de vechtsport wereld. But I digress…

Goed, het is duidelijk: niks is leuker dan alles wat je geleerd en getraind hebt, toe te gaan passen met sparren. Eerst relaxed, vriendschappelijk, en op den duur en met de juiste partner: wat harder eventueel. Dat is vliegen hoor! Er is weinig zo puur als een rondje sparren. En als dat een beetje begint te lukken: een wedstrijdje. Eerst een sparwedstrijd, en dan misschien een grote op Hete Bliksem.

Daarom gaan we zaterdag 13 juli weer de Bougieland Sparwedstrijden organiseren. Het rustige kleine zusje van de Hete Bliksem, een kleine stap omhoog vanaf de sparles. Omdat we jullie allemaal dat podium willen bieden, die kans om in de veiligst mogelijke omgeving het meest gevaarlijke en brute aan te gaan dat je ooit hebt meegemaakt. Because there is nothing like it. Gimme danger, little stranger!

Als dit je aanspreekt: vul dat inschrijfformulier in!

Inschrijven is vrijblijvend en verplicht je tot niets; wij kunnen dan gaan zoeken naar een mogelijke leuke match voor jou binnen Boogieland. Zelf iemand uitdagen? Nog beter!