FAQ

BEGINNEN MET [KICK] BOKSEN

Kan ik een keertje komen boksen bij jullie?
Ja dat kan zeker, wees welkom! Als je nog helemaal geen ervaring hebt met (kick)boksen kun je het best een zaktraining volgen. Als je nog geen ervaring hebt wordt je van harte aangeraden om bij de basiscursus een goede basistechniek voor het (kick)boksen te leren. De basiscursussen van Boogieland helpen om de drempel te verlagen en maken het makkelijker om een start te maken met (kick)boksen. Mocht je vast een kijkje willen nemen dan ben je altijd van harte welkom om een binnen te lopen en rond te kijken. Meld je aan voor de basiscursus via info@boogieland.nl of via de website.

Heb je al enige ervaring dan kan je ook een techniekles (rookies of gevorderden, afhankelijk van je ervaring) komen volgen. Hiervoor is wel enige ervaring met (kick)boksen en het blokken van stoten en trappen nodig, zodat jij en je trainingsmaatje zonder schade kunnen (blijven) trainen. Dus met én zonder ervaring kan je gewoon langskomen en een lesje meedoen!
Hoe boek ik een (proef)les?
Onder het kopje ‘prijzen’ kan je een losse (proef)les aanschaffen. Dit gebeurt door middel van het ‘Virtuagym’ systeem. Als je de les online aanschaft vul je tegelijkertijd ook je gegevens in waardoor je een account krijgt in dit Virtuagym systeem. Met dit account kun je in het rooster (te vinden onder het kopje ‘rooster’) een les naar keuze aanklikken en boeken.
Ik heb nog geen ervaring, is dat een probleem?
Absoluut niet!! Je kunt een proefles inboeken, voor echte beginners wordt een zaktraining boksen aangeraden. Als je nog geen ervaring hebt wordt je van harte aangeraden om bij de basiscursus een goede basistechniek voor het (kick)boksen te leren. De basiscursussen van Boogieland helpen om de drempel te verlagen en maken het makkelijker om een start te maken met (kick)boksen. Mocht je vast een kijkje willen nemen dan ben je altijd van harte welkom om een binnen te lopen en rond te kijken. Meld je aan voor de basiscursus via info@boogieland.nl of via de website.
Wat is de basiscursus precies?
Heel veel mensen willen zich aansluiten bij Boogieland en meedoen met de lessen, maar de meeste mensen hebben nog geen ervaring met boksen en/of kickboksen. Daarom is er deze cursus van 4 lessen met een kleine groep van maximaal 12 mensen. Een klein groepje met een hele vriendelijke, open en relaxte sfeer. Als je meedoet leer je op topsnelheid de basis van een hele nieuwe manier van bewegen en voel je je daarna klaar voor het echte werk. En in de reguliere groepslessen van Boogieland houden we de kwaliteit van de trainingen én de sfeer hoog doordat iedereen weet hoe ‘t werkt. Een ander voordeel van de basiscursus is dat je de mentaliteit van Boogieland goed leert kennen en je met gelijkgestemden aan het trainen bent: samen werken aan je techniek, samen pro worden. We raden je aan een basiscursus te volgen als je nog geen ervaring hebt, of als je een klein beetje ervaring hebt en je ervoor wil zorgen dat je techniek in orde is voordat je meer gaat trainen.
Kijk hier voor meer uitleg en aanmeldingsformulier.

BETALEN EN ABONNEMENTEN

Wat kost het om bij jullie te boksen?
Bij Boogieland hebben we verschillende tarieven. Zie het kopje prijzen voor het volledige overzicht.
Welke lessen kan ik volgen?
Zie het kopje 'Over ons' voor het overzicht van al onze lessen. Onze abonnementen bieden toegang tot alle lessen die wij op dit moment aanbieden maar het hangt van je abonnement af hoe vaak je deze lessen kunt volgen. Leden met een strippenkaart kunnen ook meedoen aan alle lessen die wij op dit moment aanbieden. Onder Prijzen zie je precies welke abonnementen we hebben en wat de prijs is. We zijn ook aangesloten op OneFit en ClassPass, zie de apps voor de beschikbare lessen.

LESSEN EN PERSONAL TRAINING

Kan ik bij jullie sparren in de training?
Ja. De trainingen waar ‘gevorderd’ achter staat zijn lessen waarin sparren een onderdeel is van de training. Daarnaast vinden er op zaterdagmiddag twee spar trainingen plaats voor zowel beginners als gevorderden. Check even het kopje les-uitleg om te zien aan welke je mee kan doen zonder ervaring.

PRAKTISCHE DINGEN

Kan ik bij jullie materiaal huren?
Ja, dat kan! We verhuren handschoenen (en eventueel scheenbeschermers) voor 1 euro. Deze kan je huren aan de balie. We raden wel aan om (na verloop van tijd) lekker met je eigen materiaal te trainen. Dat is voor jezelf hygiënischer en het is natuurlijk ook gewoon fijn om je eigen spullen te hebben.
Wat moet ik doen als ik aankom bij jullie?
Allereerst vet leuk dat je komt! Zorg dat je zo’n 15 minuten voordat je les begint aanwezig bent, dan heb je alle tijd om binnen te komen en je aan te melden. Bij binnenkomst doe je je schoenen uit, dan loop je door naar boven. Hier is onze balie en kan je je aanmelden. We leggen je uit waar alles is en hoe het in zijn werk gaat, dan ben je in principe ready om je om te kleden en te trainen!
Wat moet ik meenemen naar mijn eerste les?
Allereerst natuurlijk sportkleding. Kies zelf wat je aantrekt en zorg vooral dat het comfortabel is tijdens de training! Trainen in een shirt of hemd is wel verplicht, een korte of lange broek mogen allebei. Neem ook eventueel binnenschoenen mee als je ze hebt, voor kickboksen zijn deze alleen niet nodig. Breng ook een handdoek mee en een waterfles want it will get sweaty!! Heb je eigen materiaal? Top! Heb je dit niet? Geen probleem, bij ons kan je handschoenen en eventueel scheenbeschermers huren voor een eurootje.
Waar zitten jullie nou precies?
We zitten op de binnenplaats achter het SkateCafé en Garage Noord. Je komt er door naast Garage Noord langs de slagboom te fietsen en linksaf te slaan het binnenplaatsje op. Hier zie je al snel de boksclub, niet te missen! Het adres is: Gedempt Hamerkanaal 38, 1021KM Amsterdam. We zijn ook goed te bereiken met de Noord-Zuid lijn (6 min. lopen vanaf halte Noorderpark), het pontje vanuit Oost (4 min lopen vanaf halte Zamenhofstraat) met de auto (betaald parkeren op het Gedempt Hamerkanaal) of natuurlijk lekker op de fiets. Zie de map voor de precieze locatie en (loop)routes.
Kan ik wat eten en drinken bij jullie?
Yes! Aan de balie verkopen we (vegan) proteïne repen en energy bars en er is altijd wat fruit om te pakken voor of na je training! Je kan bij ons aan de balie ook AA’tjes, kokoswater en lekkere limonades scoren.
Kan ik bij jullie douchen na het trainen?
Zeker! Per kleedkamer zijn er twee douches waar je gebruik van kan maken. Hier ligt ook shampoo, conditioner, douchegel en deo voor jullie om te gebruiken en in de vrouwen kleedkamer is er ook een föhn.
Zijn er kluisjes aanwezig?
Nee er zijn geen kluisjes aanwezig. Tijdens trainingen staat er wel altijd iemand achter de balie die een oogje in het zeil houdt. Het meenemen van waardevolle spullen is echter wel altijd op eigen risico. Daarnaast is het mogelijk je tas mee te nemen naar de training (zonder dat deze in de weg ligt). Dit kan bijvoorbeeld onder de ring of aan de zijkanten van de zaal.