fbpx

FAQ

STARTERSVRAGEN

Kan ik een keertje komen boksen bij jullie?
Ja dat kan zeker, wees welkom! Als je weinig tot geen ervaring hebt met [kick] boksen, maar het een keertje wilt proberen, kun je het beste een zaktraining volgen.

Je bent ook van harte welkom om de basiscursus te volgen. Je leert dan in vier lessen de basistechniek van boksen en kickboksen. Deze cursus helpt om de drempel te verlagen en maakt het makkelijker om een start te maken met [kick] boksen.

Heb je al enige ervaring, dan kan je ook een techniekles (rookies of gevorderden, afhankelijk van je ervaring) komen volgen. Hierbij is wel enige ervaring met [kick] boksen en het blokken van stoten en trappen nodig, zodat jij en je trainingsmaatje zonder schade kunnen (blijven) trainen. Dus met én zonder ervaring kan je gewoon langskomen en een lesje meedoen! Zie meer info bij 'Wat is de basiscursus precies?'.

Mocht je vast een kijkje willen nemen dan ben je altijd van harte welkom om binnen te stappen of boek een proefles of basiscursus via de website.
Hoe boek ik een (proef)les?
Onder het kopje ‘Shop’ op onze website kun je een trialweek aanschaffen. Wij werken met het boekingsysteem 'Virtuagym'. Als je de les online aanschaft vul je tegelijkertijd ook je gegevens in waardoor je een account krijgt in het Virtuagym systeem. Met dit account kun je in het rooster (te vinden onder het kopje ‘rooster’) een les naar keuze aanklikken en boeken. Het is verplicht jezelf voor een les in te boeken. Zie meer info bij 'Reserveren via Virtuagym'.
Ik heb nog geen ervaring, is dat een probleem?
Absoluut niet! Je kan gewoon meedoen met onze "rookie"lessen of we raden je aan een zaktraining te volgen. Tijdens deze les kun je kijken of het iets voor je is. Je kunt bij ons ook een vierdelige basiscursus volgen. Zie meer info bij 'Wat is de basiscursus precies?'
Wat is de basiscursus precies?
Veel mensen willen zich aansluiten bij Boogieland en meedoen met de lessen, maar de meesten hebben nog geen ervaring met boksen of kickboksen. Daarom bieden wij een cursus aan van 4 lessen met een kleine groep waarin je in een veilige en rustige omgeving de basistechniek van [kick] boksen leert. Als je meedoet leer je op topsnelheid de basis van een hele nieuwe manier van bewegen en voel je je daarna klaar voor het echte werk. In de reguliere groepslessen van Boogieland houden we de kwaliteit van de trainingen én de sfeer hoog doordat iedereen weet hoe het werkt. Een ander voordeel van de basiscursus is dat je de mentaliteit van Boogieland goed leert kennen en je met gelijkgestemden aan het trainen bent: samen werken aan je techniek en je conditie. We raden je aan een basiscursus te volgen als je nog geen ervaring hebt.
Kijk hier voor meer uitleg en het aanmeldingsformulier.

LESAANBOD

[Kick] Boksen
In deze les ligt de focus op het verbeteren van je techniek, genieten van de uitdaging en de teamspirit en tegelijkertijd lekker zweten en endorfines aanmaken - in die volgorde. Bij boksen ga je stoten en hoeken, bij Kickboksen ga je ook trappen én knieën. De truc is om dat met kracht én enige gratie aan elkaar te rijgen! Voor deze training is ervaring met [kick]boks techniektraining of een deelname aan de basiscursus van Boogieland vereist (voor je eigen veiligheid en die van anderen moet je weten hoe je stoten en trappen kan blokken).
[Kick] Boksen Rookies
De [kick]boksen rookies-training is perfect voor beginnende kickboksers die geen (of een beetje) ervaring hebben. We oefenen gecontroleerd met en op elkaar. Tijdens de rookies training ligt de focus op het correct aanleren en verbeteren van je techniek, genieten van de uitdaging en de teamspirit en tegelijkertijd lekker zweten en endorfines aanmaken - in die volgorde. Het tempo ligt bij deze les lager dan bij de gevorderden lessen maar is zeker niet minder leuk. Alle niveaus zijn welkom.
[Kick] Boksen Plus
Deze les gaat nog een stapje verder dan een reguliere [kick]boks les. Het tempo ligt wat
hoger en we gaan wat dieper op de stof in. De les duurt ook een kwartiertje langer zodat er tijd is om te sparren en echt alles uit je training te halen. Dit is een les met een verhaal, dus je wilt er geen missen!
[kick] Boksen Zaktraining
Tijdens de zaktraining boksen ligt de focus op zweten en endorfines aanmaken, genieten van de uitdaging en de teamspirit en wéér een beetje beter leren boksen - in die volgorde. Boksen wil zeggen dat je alleen slaat met je vuisten, máár je zult wel een total body workout meemaken in deze les. Lekkerrr!
Je mag meedoen met de zaktraining zonder ervaring, het is zeker leuk om het te proberen! We raden je echter wel aan om de basiscursus of een personal training te volgen zodat je techniek in orde is en je blessurevrij kan (blijven) trainen.
Sparren
Voor mensen met spar-ervaring die lekker willen trainen met gelijkgestemden of mensen die zich voorbereiden op een wedstrijd is deze les super. Het tempo ligt lekker hoog en er worden veel sparrondjes gemaakt. Toch heb je altijd de mogelijkheid om aan te geven hoe hard je wil gaan door goede communicatie met de trainer en je trainingsmaatje. Twijfel je een beetje of je het aandurft, dan kun je natuurlijk altijd met de beginnerssparles meedoen en kijken hoe je het vindt.
Strenght & Mobility
De mobility training is gericht op het verbeteren van je bewegingsvrijheid en het versterken van je spieren en gewrichten. Mobility training is naast cirquittraining een standaard onderdeel voor topboksers. Doordat je leert je energie naar binnen te richten in plaats van naar buiten te knallen, is deze training goed voor je ontwikkeling als vechtsporter. Mobility training is verbazingwekkend pittig, dus daag jezelf uit en kom een keertje meedoen.
Strenght & Conditioning
Tijdens de circuittraining ligt de focus op je atletisch vermogen: sterker worden en grenzen verleggen, genieten van de uitdaging, de teamspirit én het belang van een goede techniek en houding - in die volgorde. Trainen in de buitenlucht, let’s go! De circuittraining vindt in de zomer plaats op het voetbalveldje voor Boogieland en in de winter binnen. Ervaring met [kick] boksen is voor deze les niet vereist. Als het woord squat je vreemd in de oren klinkt, ben je natuurlijk alsnog welkom, geef het voor de les wel even aan.

BETALEN EN ABONNEMENTEN

Wat kost het om bij jullie te boksen?
Bij Boogieland bieden we rittenkaarten en lidmaatschappen aan met verschillende tarieven. Zie het kopje shop of lidmaatschap op onze website voor het volledige overzicht.
Stopt mijn abonnement automatisch?
Nee, een abonnement bij Boogieland stopt niet automatisch. Een abonnement van 3 of 12 maanden bij Boogieland betekent dat een lid in ieder geval voor 3 of 12 hele kalendermaanden (afhankelijk van het gekozen abonnement) een abonnement heeft afgesloten. Dit abonnement verlengt iedere maand automatisch, tenzij je het abonnement opzegt. Als dat voor de 21ste van de maand gebeurt, eindigt het contract dezelfde maand. Je abonnement opzeggen kan via een mail naar info@boogieland.nl.
Kan ik mijn lidmaatschap (tijdelijk) stopzetten?
Indien je om welke reden dan ook niet meer bij ons kunt trainen, kun je het abonnement opzeggen mits de minimale tijdsduur van je abonnement verstreken is. Tijdelijk of vervroegd opzeggen kan bij ons niet. Bij zwangerschappen, blessures of verhuizingen (verder dan 5 km) kan in overleg een uitzondering worden gemaakt. Door het ondertekenen van je abonnement geef je aan dat je voor minimaal 3 volle kalendermaanden, hetzij voor minimaal 12 volle kalendermaanden (afhankelijk van je abonnementskeuze) een abonnement afsluit. Na die periode zal het abonnement steeds automatisch met een maand verlengd worden. Het abonnement kan na de minimale periode maandelijks worden opgezegd door een mail te sturen naar info@boogieland.nl of het uitschrijfformulier in te vullen bij de balie van Boogieland. Uitschrijven voor de opvolgende maand kan tot en met de 21e van de maand ervoor. Je abonnementsgeld zal iedere maand rond de 1e van de maand van je rekening worden afgeschreven. Je betaalt altijd een maand vooruit.
Hoe lang is een 10-rittenkaart geldig?
Een 10-rittenkaart is maximaal 6 maanden geldig.

RESERVEREN VIA VIRTUAGYM

Is reserveren voor een les verplicht?
Ja, het reserveren voor een groepsles is verplicht. Omdat we de kwaliteit van de lessen willen behouden, hebben we een limiet op het aantal deelnemers per les. Daarom is het belangrijk dat je je les naar keuze voor jezelf reserveert. Niet ingeschreven betekent geen garantie op een plek in de les. Meer info vind je bij 'Hoe reserveer ik een les bij Boogieland?'.
Hoe reserveer ik een les bij Boogieland?
Bij Boogieland werken we met het reserveringssysteem van Virtuagym. Als je een rittenkaart, abonnement, losse les of basiscursus hebt aangeschaft op boogieland.nl, maak je automatisch een account aan op Virtuagym. Na de aanschaf van je product krijg je hierover een mail van Virtuagym, deze staat misschien in je spambox.

De stappen voor het inboeken van een les zijn als volgt:

- Via de browser:
Log in bij www.boogieland.virtuagym.nl.
Als je inlogt bij virtuagym kun je op www.boogieland.nl heel simpel een les reserveren door in het rooster op de les naar keuze te klikken en vervolgens op de knop ‘reserveer nu’ te klikken.

Je staat nu ingeschreven voor de les. Afmelden werkt op dezelfde manier, maar dan met het knopje ‘annuleren’. Het is belangrijk om jezelf af te melden, want anders houd je onnodig een plek bezet terwijl iemand anders eigenlijk zou willen trainen.

- Via de app:
Log in met je Virtuagym-account via de Virtuagym-app. Als je inlogt, kun je in de app in ‘roosters’ een les reserveren door een les naar keuze aan te klikken en vervolgens op de knop ‘reserveer nu’ te klikken.
Je staat nu ingeschreven voor de les. Afmelden werkt op dezelfde manier, maar dan met het knopje ‘annuleren’. Het is belangrijk om jezelf af te melden, want anders houd je onnodig een plek bezet terwijl iemand anders eigenlijk zou willen trainen.
Wat moet ik doen als ik nog geen account heb bij Virtuagym?
Bij het aanschaffen van een product (losse les, abonnement, basiscursus, rittenkaart etc.) maak je automatisch een account aan om de aanschaf van het gekozen product te voltooien. Je zult dus eerst een product moeten aanschaffen voordat je jezelf kunt inboeken voor een les. Als je een abonnement aanschaft bij de balie in Boogieland zelf, krijg je zo snel mogelijk van Boogieland een uitnodiging via de mail om een account aan te maken. Deze mail kan ook in je spam inbox terechtkomen.
Hoe ver van tevoren kan ik een les boeken?
Je kunt vanaf zeven dagen van tevoren een les naar keuze reserveren.
Wat moet ik doen als ik toch niet kan komen?
Het is belangrijk dat je de les annuleert als je niet kunt komen. Afmelden kan tot 1 uur voor aanvang van de les. We stellen het op prijs als je jezelf afmeldt voor de les, anders houd je onnodig een plek bezet terwijl iemand anders eigenlijk wil komen trainen.
Mag ik ook op het laatste moment beslissen?
Je kunt je altijd nog inboeken tot op het moment dat de les begint. Echter geldt wel: vol = vol.
De les is vol, kan ik mijzelf op de wachtlijst zetten?
Ja dat kan zeker. Als er een plekje vrijkomt voor de les, krijg je een mail. Houd deze goed in de gaten, want wie het eerst komt wie het eerst maalt.
Hoe reserveer ik mijn plek voor de basiscursus?
Alleen het aanschaffen van je basiscursus betekent nog niet dat je bent ingeboekt! De basiscursus bestaat uit vier lessen en voor het inboeken is het alleen nodig om je voor de eerste les in te schrijven. Een reservering voor de eerste les, betekent automatisch dat je voor de gehele basiscursus ingeschreven staat. Tijdens het aanschaffen van een basiscursus maak je automatisch al een account aan bij Virtuagym. Met dit account boek je de eerste les van de basiscursus in door naar het rooster te gaan en op de eerste les van de basiscursus te klikken. Vervolgens klik je op de knop ‘reserveer nu’ en sta je ingeschreven voor de basiscursus.
Verschijnt Boogieland niet in je Virtuagym app?
Een reden kan zijn dat je al eerder met hetzelfde email adres gebruik hebt gemaakt van Virtuagym, bijvoorbeeld via een andere gym. Dit is helaas een fout in het systeem van Virtuagym dat in sommige gevallen voorkomt. Je kunt dit oplossen door een ander mailadres te gebruiken bij het aanmaken van je account. Zo herkent het systeem je als nieuwe klant en verschijnt Boogieland in je app! Ook werkt het soms om de app tijdelijk te verwijderen en weer opnieuw te installeren op je telefoon.

PRAKTISCHE DINGEN

Wat moet ik doen als ik bij jullie aankom?
Allereerst, vet leuk dat je komt! Als je voor de eerste keer bent, zorg dan dat je zo’n 15 minuten voordat je les begint aanwezig bent. Bij binnenkomst doe je je schoenen uit en loop je door de trainingszaal naar boven. Hier is onze balie en kun je je aanmelden. We leggen je uit waar alles is en hoe het in zijn werk gaat, dan ben je in principe klaar om je om te kleden en te trainen!
Wat moet ik meenemen naar mijn eerste les?
Allereerst natuurlijk sportkleding. Kies zelf wat je aantrekt en zorg vooral dat het comfortabel is tijdens de training! Trainen in een shirt of hemd is wel verplicht, een korte of lange broek mogen allebei. Neem ook eventueel binnenschoenen mee als je ze hebt, voor kickboksen zijn deze niet nodig. Breng ook een handdoek mee en een waterfles want it will get sweaty!! Heb je eigen materiaal? Top! Heb je dit niet? Geen probleem, bij ons kun je handschoenen en eventueel scheenbeschermers huren. Voor je proefles is materiaal huren gratis, hierna kost dit €4,50 voor een set bokshandschoenen en scheenbeschermers.
Kan ik bij jullie materiaal huren?
Ja, dat kan! We verhuren handschoenen (en eventueel scheenbeschermers) voor €4,50. Voor je proefles is dit gratis. We raden je aan om (na verloop van tijd) lekker met je eigen materiaal te trainen. Dat is voor jezelf hygiënischer en het is natuurlijk ook gewoon fijn om je eigen spullen te hebben.
Kan ik bij jullie materiaal kopen?
Ja! Wij verkopen nieuwe Windy bokshandschoenen voor €55,- en Rumble scheenbeschermers voor €45,-. Je kunt bij ons ook Boogieland shirts en zwachtels kopen, in allerlei soorten kleuren. Naast deze custom-merch verkopen we ook bitjes.
Kan ik wat eten en drinken bij jullie?
Yes! Aan de balie verkopen we (vegan) proteïne- en maaltijd shakes, vegan energy bars en fruit. Je kunt bij ons aan de balie ook AA’tjes, kokoswater en lekkere limonades scoren.
Kan ik bij jullie douchen na het trainen?
Zeker! Per kleedkamer zijn er twee douches waar je gebruik van kunt maken. Shampoo, conditioner, douchegel en deo staan klaar om gebruikt te worden. In de vrouwenkleedkamer hangt ook een föhn.
Zijn er kluisjes aanwezig?
Nee, er zijn geen kluisjes aanwezig. Tijdens trainingen staat wel altijd iemand achter de balie die een oogje in het zeil houdt. Het achterlaten van waardevolle spullen in de kleedkamer is altijd op eigen risico. Wel is het mogelijk je tas mee te nemen naar de training (zonder dat deze in de weg staat). Dit kan bijvoorbeeld onder de ring of aan de zijkant van de zaal.
Hoe oud moet ik zijn om te komen trainen?
De minimale leeftijd om volgens het reguliere rooster te trainen is vanaf 18 jaar. We hebben apart lessen voor Boogiekids (7-12 jaar) en Boogieteens (13-17 jaar). Check het kopje 'kinderlessen' op onze website voor meer info.

PERSONAL TRAINING

Kan ik personal training volgen bij jullie?
Personal training, let’s go! Personal training of small group training met vrienden of bijvoorbeeld je collega's kan je helpen een plafond te doorbreken - het leren gaat ook veel sneller - en houdt je 100% scherp en gemotiveerd. Je kunt een personal training ook overwegen bij wedstrijdvoorbereiding of in plaats van een basiscursus. Heb je interesse, mail naar info@boogieland.nl of vraag het aan de balie. De prijs begint vanaf €75,- per uur voor een één- of tweepersoons personal training, grotere groepen gaan op aanvraag. We doen ook bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten, en op maat gemaakte boksclinics en teambuilding lessen.
Wat kost een personal training?
De prijs begint vanaf €75,- per uur voor een één- of tweepersoons personal training. Grotere groepen gaan op aanvraag. We bieden ook rittenkaarten aan: 10 lessen kost €69,50 per les. 20 lessen kost €67,25 per les.
Kan ik met meerdere mensen een personal training volgen?
Ja dat kan! Voor groepen groter dan twee personen kun je via info@boogieland.nl een aanvraag doen. We bieden bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten, en op maat gemaakte boksclinics en teambuilding lessen aan. Voor grotere groepen graag mailen naar administratie@boogieland.nl.
Hoe boek ik een personal training?
Via de website kun je onder het kopje 'prijzen' een personal training-credit aanschaffen. Het inplannen van een personal training gaat altijd in overleg met de trainer. Als je nieuw bent, neem dan contact op met Jens (jens@boogieland.nl) om aan een trainer gekoppeld te worden.

OVER BOOGIELAND

Wie heeft Boogieland eigenlijk gebouwd?
Dat was mede-oprichter Daan van daanshandigejongenswinkel.nl
Waar zitten jullie precies?
Het adres: Gedempt Hamerkanaal 38, 1021KM Amsterdam. We zitten op de binnenplaats achter het SkateCafé en Garage Noord.

Je kunt je fiets stallen voor SkateCafé. Loop rechts van Garage Noord langs de slagboom en sla linksaf naar de binnenplaats. Hier zie je al snel de boksclub, niet te missen!

We zijn ook goed te bereiken met de Noord-Zuid lijn (6 min. lopen vanaf halte Noorderpark), het pontje vanuit Oost (4 min lopen vanaf halte Zamenhofstraat), met de auto (betaald parkeren op het Gedempt Hamerkanaal) of natuurlijk lekker op de fiets. Zie de map voor de precieze locatie en (loop)routes.
Moet iedereen sparren tijdens de les?
Absoluut niet, dit hoeft echt niet bij Boogieland. Je bent zelf de baas over je trainingen en er zijn genoeg trainingen waarin niet wordt gespard.
Kan ik bij jullie sparren in de training?
Ja. De trainingen waar ‘gevorderd’ achter staat zijn lessen waarin sparren een onderdeel is van de training. Daarnaast bieden we meerdere spartrainingen aan voor zowel beginners als gevorderden.
We bieden sparlessen voor beginners en gevorderden aan.

Tijdens de sparles beginners word je op een rustig en vriendelijk tempo voorbereid op het sparren. Tijdens de gevorderde technieklessen en de gevorderde spartraining spar je op een wat sneller tempo.
Hoe dan ook, of je nu begint met de sparles of meedoet met een gevorderde techniek training en in een wat hoger tempo aan het sparren bent, is het heel belangrijk om te blijven communiceren! Bij Boogieland creëren we een sfeer waarin iedereen zich op zijn gemak voelt en eerlijk durft te zijn naar zichzelf en naar zijn of haar trainingsmaatje. Juist ook als het aankomt op het sparren. Je kunt altijd, hoe dan ook, aangeven of je rustiger, zachter, sneller of harder wilt trainen, je trainingsmaatje luistert hier naar. En jij dus ook naar je trainingsmaatje. Op deze manier houden we de lessen voor iedereen leuk en voorkomen we nare ervaringen. Communication is key!

Bij deze trainingen is een bitje verplicht. Die kun je zelf meenemen of bij ons kopen.