fbpx

FAQ

BEGINNEN MET [KICK] BOKSEN

Kan ik een keertje komen boksen bij jullie?
Ja dat kan zeker, wees welkom! Als je nog helemaal geen ervaring hebt met (kick)boksen kun je het beste een zaktraining volgen. Als je nog geen ervaring hebt, word je van harte aangeraden om bij de basiscursus een goede basistechniek voor het (kick)boksen te leren. De basiscursussen van Boogieland helpen om de drempel te verlagen en maken het makkelijker om een start te maken met (kick)boksen.

Heb je al enige ervaring, dan kan je ook een techniekles (rookies of gevorderden, afhankelijk van je ervaring) komen volgen. Hiervoor is wel enige ervaring met (kick)boksen en het blokken van stoten en trappen nodig, zodat jij en je trainingsmaatje zonder schade kunnen (blijven) trainen. Dus met én zonder ervaring kan je gewoon langskomen en een lesje meedoen!

Mocht je vast een kijkje willen nemen dan ben je altijd van harte welkom om binnen te lopen en rond te kijken, of boek een proefles of basiscursus via de website.
Hoe boek ik een (proef)les?
Onder het kopje ‘prijzen’ kun je een losse (proef)les aanschaffen. Dit gebeurt door middel van het ‘Virtuagym’ systeem. Als je de les online aanschaft vul je tegelijkertijd ook je gegevens in waardoor je een account krijgt in het Virtuagym systeem. Met dit account kun je in het rooster (te vinden onder het kopje ‘rooster’) een les naar keuze aanklikken en boeken. Het is verplicht jezelf voor een les in te boeken. Zie hieronder meer info bij 'Reserveren via Virtuagym'.
Ik heb nog geen ervaring, is dat een probleem?
Absoluut niet!! Je kunt een proefles inboeken, voor echte beginners wordt een zaktraining boksen aangeraden. Als je nog geen ervaring hebt, word je van harte aangeraden om bij de basiscursus een goede basistechniek voor het (kick)boksen te leren. De basiscursussen van Boogieland helpen om de drempel te verlagen en maken het makkelijker om een start te maken met (kick)boksen. Mocht je vast een kijkje willen nemen dan ben je altijd van harte welkom om binnen te lopen en rond te kijken.
Wat is de basiscursus precies?
Heel veel mensen willen zich aansluiten bij Boogieland en meedoen met de lessen, maar de meeste mensen hebben nog geen ervaring met boksen en/of kickboksen. Daarom bieden wij een cursus aan van 4 lessen met een kleine groep met maximaal 12 mensen. Een klein groepje met een hele vriendelijke, open en relaxte sfeer. Als je meedoet leer je op topsnelheid de basis van een hele nieuwe manier van bewegen en voel je je daarna klaar voor het echte werk. In de reguliere groepslessen van Boogieland houden we de kwaliteit van de trainingen én de sfeer hoog doordat iedereen weet hoe het werkt. Een ander voordeel van de basiscursus is dat je de mentaliteit van Boogieland goed leert kennen en je met gelijkgestemden aan het trainen bent: samen werken aan je techniek, samen pro worden. We raden je aan een basiscursus te volgen als je nog geen ervaring hebt, of als je een klein beetje ervaring hebt en je ervoor wilt zorgen dat je techniek in orde is voordat je meer gaat trainen.
Kijk hier voor meer uitleg en het aanmeldingsformulier.

RESERVEREN VIA VIRTUAGYM

Hoe reserveer ik mijn deelname aan een les bij Boogieland?
Bij Boogieland werken we met een reserveringssysteem van Virtuagym. Omdat we de kwaliteit van de lessen willen behouden, hebben we een limiet van 26 deelnemers per les. De stappen voor het inboeken van een les zijn als volgt:

- Via de browser:
Log in bij www.boogieland.virtuagym.nl.
Als je inlogt bij virtuagym kun je op www.boogieland.nl heel simpel een les reserveren door in het rooster op je les naar keuze te klikken en vervolgens op de knop ‘reserveer nu’ te klikken.
Je staat nu ingeschreven voor de les. Afmelden werkt op dezelfde manier, maar dan met het knopje ‘annuleren’. Het is belangrijk om jezelf af te melden, want anders houd je onnodig een plek bezet terwijl iemand anders eigenlijk zou willen trainen.

- Via de app:
Zorg dat je een account hebt bij Virtuagym en log in met je account via de app. Als je inlogt, kun je in de app in ‘roosters’ een les reserveren door een les naar keuze aan te klikken en vervolgens op de knop ‘reserveer nu’ te klikken.
Je staat nu ingeschreven voor de les. Afmelden werkt op dezelfde manier, maar dan met het knopje ‘annuleren’. Het is belangrijk om jezelf af te melden, want anders houd je onnodig een plek bezet terwijl iemand anders eigenlijk zou willen trainen.
Wat moet ik doen als ik nog geen account heb bij Virtuagym?
Bij het aanschaffen van een product (losse les, abonnement, basiscursus, etc.) maak je automatisch een account aan om de aanschaf van het gekozen product te voltooien. Je zult dus eerst een product moeten aanschaffen voordat je jezelf kunt inboeken voor een les. Als je een abonnement aanschaft bij de balie in Boogieland zelf, krijg je zo snel mogelijk van Boogieland een uitnodiging via de mail om een account aan te maken.
Is reserveren voor groepslessen verplicht?
Ja, het reserveren voor een groepsles is verplicht. Omdat we de kwaliteit van de lessen willen behouden, hebben we een limiet van 26 deelnemers per les. Daarom is het belangrijk dat je je les naar keuze voor jezelf reserveert. Niet ingeschreven betekent geen garantie op een plek in de les.
Hoe ver van tevoren kan ik lessen reserveren?
Je kunt al vanaf 7 dagen van te voren een les naar keuze reserveren.
Wat moet ik doen als ik toch niet kan komen?
Het is belangrijk dat je jouw reservering annuleert als je niet kunt komen. Afmelden kan tot 1 uur voor aanvang van de les. Dit is belangrijk omdat je anders onnodig een plek bezet houdt terwijl iemand anders eigenlijk had willen trainen.
Mag ik ook op het laatste moment beslissen?
Je kunt je altijd nog inboeken tot op het moment dat de les begint. Echter geldt wel: vol = vol. Als je te lang wacht, loop je het risico dat de les al vol zit en je jezelf niet meer kunt inboeken.
Hoe reserveer ik mijn plek in de basiscursus?
Na het aanschaffen van de basiscursus, is het van belang jezelf in te boeken. Alleen het aanschaffen ervan betekent nog niet dat je bent ingeboekt! De basiscursus bestaat uit vier lessen en voor het inboeken is het alleen nodig om je voor de eerste les in te schrijven. Een reservering voor de eerste les, betekent automatisch dat je voor de gehele basiscursus ingeschreven staat. Tijdens het aanschaffen van een basiscursus, maak je automatisch al een account aan bij Virtuagym. Met dit account boek je de eerste les van de basiscursus in door naar het rooster te gaan en op de eerste les van de basiscursus te klikken. Vervolgens klik je op de knop ‘reserveer nu’ en sta je ingeschreven voor de basiscursus.

BETALEN EN ABONNEMENTEN

Wat kost het om bij jullie te boksen?
Bij Boogieland hebben we verschillende tarieven en zijn er verschillende abonnementen. Zie het kopje prijzen voor het volledige overzicht.
Stopt mijn abonnement automatisch?
Nee, een abonnement bij Boogieland stopt niet automatisch. Een pioniersabbonement van 3 of 12 maanden bij Boogieland betekent dat een lid in ieder geval voor 3 of 12 hele kalendermaanden (afhankelijk van het gekozen abonnement) een abonnement heeft afgesloten. Dit abonnement verlengt automatisch met een maand, tenzij het abonnement eigenhandig opgezegd wordt. Als dat voor de 21ste van de maand gebeurt, eindigt het contract dezelfde maand. Je abonnement opzeggen kan via een mail naar info@boogieland.nl.
Kan ik mijn lidmaatschap (tijdelijk) opzeggen?
Indien je om welke reden dan ook niet meer bij ons kunt trainen, kun je het abonnement opzeggen mits de minimale tijdsduur van je abonnement verstreken is. Tijdelijk of vervroegd opzeggen kan bij ons niet. Bij zwangerschappen, blessures of verhuizingen (verder dan 5 km) kan in overleg een uitzondering worden gemaakt. Door het ondertekenen van je abonnement geef je aan dat je voor minimaal 3 volle kalendermaanden, hetzij voor minimaal 12 volle kalendermaanden (afhankelijk van je abonnementskeuze) een abonnement afsluit. Na die periode zal het abonnement steeds automatisch maandelijks met een maand verlengd worden. Het abonnement kan na de minimale periode maandelijks opgezegd worden door het uitschrijfformulier in te vullen bij de balie van Boogieland, of door een mail te sturen naar info@boogieland.nl. Uitschrijven voor de opvolgende maand kan tot en met de 21e van de maand ervoor. Je abonnementsgeld zal iedere maand rond de 1e van de maand van je rekening worden afgeschreven. Je betaalt altijd een maand vooruit.
Hoe lang is een 10-rittenkaart geldig?
Een 10-rittenkaart is 6 maanden geldig.

REGULIERE LESSEN

Kan ik bij jullie sparren in de training?
Ja. De trainingen waar ‘gevorderd’ achter staat zijn lessen waarin sparren een onderdeel is van de training. Daarnaast bieden we meerdere spartrainingen aan voor zowel beginners als gevorderden. Bij deze trainingen is een bitje verplicht. Die kun je zelf meenemen of bij ons kopen.
Kan ik personal training volgen bij jullie?
Personal training, let’s go! Personal training of small group training met vrienden of bijvoorbeeld je collega's kan je helpen een plafond te doorbreken - het leren gaat ook veel sneller - en houdt je 100% scherp en gemotiveerd. Je kunt een personal training ook overwegen bij wedstrijdvoorbereiding of in plaats van een basiscursus. Heb je interesse, mail naar info@boogieland.nl of vraag het aan de balie. De prijs begint vanaf 75 euro per uur voor een één- of tweepersoons personal training, grotere groepen gaan op aanvraag. We doen ook bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten, en op maat gemaakte boksclinics en teambuilding lessen.
Moet ik sparren?
Absoluut niet, dit hoeft echt niet bij Boogieland. Je bent zelf de baas over je trainingen, en er zijn genoeg trainingen waarin niet wordt gespard. We bieden sparlessen voor beginners en gevorderden aan. Tijdens de beginnersles word je op een rustig en vriendelijk tempo voorbereid op het sparren en zet je je eerste stappen. Tijdens de gevorderde technieklessen en de gevorderde spar-training kan je lekker komen sparren.
Hoe dan ook, of je nu begint met de sparles of meedoet met een gevorderde techniek training en in een wat hoger tempo aan het sparren bent, is het heel belangrijk om te blijven communiceren! Bij Boogieland creëren we een sfeer waarin iedereen zich op zijn gemak voelt en eerlijk durft te zijn naar zichzelf en naar zijn of haar trainingsmaatje. Juist ook als het aankomt op het sparren. Je kunt altijd, hoe dan ook, aangeven of je rustiger, zachter, sneller of harder wilt trainen, en je trainingsmaatje luistert hier naar. En jij dus ook naar je trainingsmaatje. Op deze manier houden we de lessen voor iedereen leuk en voorkomen we nare ervaringen. Communication is key!
Wat voor training is de kickboksen rookies training?
Het tempo van deze les ligt wat lager. Tijdens de kickboksen rookies training ligt de focus op het correct aanleren en verbeteren van je techniek, genieten van de uitdaging en de teamspirit en tegelijkertijd lekker zweten en endorfines aanmaken - in die volgorde. Bij kickboksen mag je stoten, trappen én knieën, en de truc is om dat met kracht én enige gratie aan elkaar te rijgen! Voor deze training is ervaring met kickboksen of een deelname aan de basiscursus van Boogieland vereist (voor je eigen veiligheid en die van anderen moet je in de basis weten hoe je stoten en trappen kan blokken).
Wat voor training is de boksen rookies training?
Het tempo van deze les ligt wat lager. In deze les ligt de focus op het correct aanleren en verbeteren van je techniek, genieten van de uitdaging en de teamspirit, en tegelijkertijd lekker zweten en endorfines aanmaken - in die volgorde. Boksen wil zeggen dat je alleen slaat met je vuisten, máár je zult wel een total body workout meemaken in deze les. Voor deze training is ervaring met boks-techniektraining of een deelname aan de basiscursus van Boogieland vereist (voor je eigen veiligheid en die van anderen moet je weten hoe je stoten kan blokken).
Wat voor training is de kickboksen techniek training?
In deze les ligt de focus op het verbeteren van je techniek, genieten van de uitdaging en de teamspirit en tegelijkertijd lekker zweten en endorfines aanmaken - in die volgorde. Bij kickboksen mag je stoten, trappen én knieën. De truc is om dat met kracht én enige gratie aan elkaar te rijgen! Voor deze training is ervaring met kickboks techniektraining of een deelname aan de basiscursus van Boogieland vereist (voor je eigen veiligheid en die van anderen moet je weten hoe je stoten en trappen kan blokken).
Wat voor training is de boksen techniek training?
In deze les ligt de focus op het verbeteren van je techniek, genieten van de uitdaging en de teamspirit, en tegelijkertijd lekker zweten en endorfines aanmaken - in die volgorde. Boksen wil zeggen dat je alleen slaat met je vuisten, máár je zult wel een total body workout meemaken in deze les. Lekkerrr!
Voor deze training is ervaring met boks techniektraining of een deelname aan de basiscursus van Boogieland vereist (voor je eigen veiligheid en die van anderen moet je weten hoe je stoten kan blokken).
Wat voor training is de kickboksen zaktraining?
In deze les ligt de focus op zweten en endorfines aanmaken, genieten van de uitdaging en de teamspirit en wéér een beetje beter leren kickboksen - in die volgorde. Bij kickboksen mag je stoten, trappen én knieën. De truc is om dat met kracht én met enige gratie aan elkaar te rijgen! Je begrijpt dat een kickboksles lekker zwaar is hè? Genieten! Je mag meedoen met de zaktraining zonder ervaring, het is zeker leuk om het te proberen! We raden echter wel aan om de basiscursus of een personal training te volgen zodat je techniek in orde is en je blessurevrij kan (blijven) trainen.
Wat voor training is de boksen zaktraining?
In deze les ligt de focus op zweten en endorfines aanmaken, genieten van de uitdaging en de teamspirit en wéér een beetje beter leren boksen - in die volgorde. Boksen wil zeggen dat je alleen slaat met je vuisten, máár je zult wel een total body workout meemaken in deze les. Lekkerrr!
Je mag meedoen met de zaktraining zonder ervaring, het is zeker leuk om het te proberen! We raden echter wel aan om de basiscursus of een personal training te volgen zodat je techniek in orde is en je blessurevrij kan (blijven) trainen.
Wat voor training is de [Kick] boksen sparren beginners?
Deze les is bedoeld als een overgang van techniekles naar het sparren. In deze les word je stap voor stap voorbereid op je eerste sparsessie. In een rustig tempo doe je ervaring op met sparren, maar op je eigen tempo en zonder harde stoten en trappen. Het doel van deze les is om je bekend en comfortabel te maken met het idee en het gevoel, zodat je de uitdaging van het sparren aan kan gaan.
Wat voor training is de [Kick] boksen sparren gevorderden?
Voor mensen met spar-ervaring die lekker willen trainen met gelijkgestemden of mensen die zich voorbereiden op een wedstrijd is deze les super. Het tempo ligt lekker hoog en in deze les worden veel sparrondjes gemaakt. Toch is er altijd de mogelijkheid om aan te geven hoe hard je wil gaan door goed te communiceren met je trainingsmaatje. Twijfel je een beetje of je het aandurft, dan kun je natuurlijk altijd met de beginnerssparles meedoen en kijken hoe het voor je is.
Wat voor training is de Circuittraining?
In deze les ligt de focus op jouw atletisch vermogen: sterker worden en grenzen verleggen, genieten van de uitdaging en de teamspirit én het belang van een goede techniek en houding - in die volgorde. Trainen in de buitenlucht, let’s go! De circuittraining vindt in de zomer plaats op het voetbalveldje voor Boogieland en in de winter binnen in de pompkerk. Ervaring met (kick)boksen in voor deze les niet vereist, maar als het woord squat je vreemd in de oren klinkt, is deze les misschien wat te ingewikkeld voor je.
Wat voor training is de Cardiotraining?
Deze zaktraining is specifiek ontworpen om het cardiovasculair systeem zwaar uit te dagen. Verwacht boksgerelateerde circuitoefeningen gemengd met bokszaktraining en genoeg uitdaging om zelfs de taaiste atleten knalrood te krijgen. Voor deze training is enige ervaring met (kick)boksen vereist. Heb je dit niet, raden we je aan om de basiscursus of een personal training te volgen zodat je techniek in orde is en je blessurevrij kan (blijven) trainen.
Wat voor training is de Vrij Trainen training?
Tijdens het vrije trainen kun je zelf of met je maatje lekker je gang gaan. Samen of in je eentje je techniek oefenen en verbeteren of beuken op de bokszak, je spieren tevoorschijn toveren of nét die ene move tot in perfectie uitwerken; het kan allemaal! Voel je vrij om lekker te komen trainen op een plek waar samen wordt gezweet en vriendschappen worden gesloten.
Voor deze training is ervaring met (kick)boksen of een deelname aan de basiscursus van Boogieland vereist, en ben je zelf verantwoordelijk voor je training. Tijdens het vrije trainen wordt er niet gespard en is het de bedoeling dat je altijd luistert naar de trainer.
Wat voor training is de Mobility training?
Deze training is gericht op het verbeteren van je bewegingsvrijheid en het versterken van je spieren en gewrichten. Mobility training is naast cirquittraining een standaard onderdeel voor topboksers. Doordat je leert je energie naar binnen te richten in plaats van naar buiten te knallen, is deze training goed voor je ontwikkeling als vechtsporter en misschien zelfs als mens. Mobility training is verbazingwekkend pittig, dus daag jezelf uit en kom een keertje meedoen.
Wat voor training is 50/50 Rookies Kickboksen?
Deze les is een gemengde training afgewisseld met technieklessen en zaktraining. In de 50/50 les besteden we de eerste helft aan het leren en verbeteren van de basistechnieken en in de tweede helft kan je die met wat meer power gaan oefenen op de bokszak. De les is heel geschikt voor Rookies, maar ook als je wat verder bent ben je meer dan welkom.

PRAKTISCHE DINGEN

Kan ik bij jullie materiaal huren?
Ja, dat kan! We verhuren handschoenen (en eventueel scheenbeschermers) voor 2,50 euro. Deze kan je huren aan de balie. We raden wel aan om (na verloop van tijd) lekker met je eigen materiaal te trainen. Dat is voor jezelf hygiënischer en het is natuurlijk ook gewoon fijn om je eigen spullen te hebben.
Wat moet ik doen als ik bij jullie aankom?
Allereerst, vet leuk dat je komt! Zorg dat je zo’n 15 minuten voordat je les begint aanwezig bent, dan heb je alle tijd om binnen te komen en je aan te melden. Bij binnenkomst doe je je schoenen uit, loop je door de trainingszaal naar boven. Hier is onze balie en kun je je aanmelden. We leggen je uit waar alles is en hoe het in zijn werk gaat, dan ben je in principe klaar om je om te kleden en te trainen!
Wat moet ik meenemen naar mijn eerste les?
Allereerst natuurlijk sportkleding. Kies zelf wat je aantrekt en zorg vooral dat het comfortabel is tijdens de training! Trainen in een shirt of hemd is wel verplicht, een korte of lange broek mogen allebei. Neem ook eventueel binnenschoenen mee als je ze hebt, voor kickboksen zijn deze niet nodig. Breng ook een handdoek mee en een waterfles want it will get sweaty!! Heb je eigen materiaal? Top! Heb je dit niet? Geen probleem, bij ons kun je handschoenen en eventueel scheenbeschermers huren voor 2,50 euro.
Waar zitten jullie nou precies?
Het adres: Gedempt Hamerkanaal 38, 1021KM Amsterdam. We zitten op de binnenplaats achter het SkateCafé en Garage Noord. Je komt er door naast Garage Noord langs de slagboom te fietsen en linksaf te slaan naar de binnenplaats. Hier zie je al snel de boksclub, niet te missen! We zijn ook goed te bereiken met de Noord-Zuid lijn (6 min. lopen vanaf halte Noorderpark), het pontje vanuit Oost (4 min lopen vanaf halte Zamenhofstraat), met de auto (betaald parkeren op het Gedempt Hamerkanaal) of natuurlijk lekker op de fiets. Zie de map voor de precieze locatie en (loop)routes.
Kan ik wat eten en drinken bij jullie?
Yes! Aan de balie verkopen we (vegan) proteïne- en maaltijd shakes, vegan energy bars en er is altijd wat fruit en groente om te pakken na je training! Je kunt bij ons aan de balie ook AA’tjes, kokoswater en lekkere limonades scoren.
Kan ik bij jullie douchen na het trainen?
Zeker! Per kleedkamer zijn er twee douches waar je gebruik van kunt maken. Shampoo, conditioner, douchegel en deo staan klaar om gebruikt te worden. In de vrouwenkleedkamer hangt ook een föhn.
Zijn er kluisjes aanwezig?
Nee, er zijn geen kluisjes aanwezig. Tijdens trainingen staat wel altijd iemand achter de balie die een oogje in het zeil houdt. Het achterlaten van waardevolle spullen in de kleedkamer is echter wel altijd op eigen risico. Wel is het mogelijk je tas mee te nemen naar de training (zonder dat deze in de weg ligt). Dit kan bijvoorbeeld onder de ring of aan de zijkant van de zaal.
Hoe oud moet ik zijn om te komen trainen?
De minimale leeftijd om volgens het reguliere rooster te trainen is vanaf 18 jaar. We hebben apart lessen voor Boogiekids (7-12 jaar) en Boogieteens (13-17 jaar). Check het kopje 'kinderlessen' voor meer info.
Verkopen jullie ook materiaal?
Ja! Er is zowaar Boogieland-merchandise! Wij verkopen Boogieland T-shirts en Boogieland zwachtels, in allerlei soorten kleuren. Naast deze custom-merch verkopen we ook bitjes.

PERSONAL TRAINING

Kan ik personal training volgen bij jullie?
Personal training, let’s go! Personal training of small group training met vrienden of bijvoorbeeld je collega's kan je helpen een plafond te doorbreken - het leren gaat ook veel sneller - en houdt je 100% scherp en gemotiveerd. Je kunt een personal training ook overwegen bij wedstrijdvoorbereiding of in plaats van een basiscursus.
Wat kost een personal training?
De prijs begint vanaf 75 euro per uur voor een één- of tweepersoons personal training. Grotere groepen gaan op aanvraag. We bieden ook rittenkaarten aan: 10 lessen = 69,50 euro per les. 20 lessen = 67,25 per les.
Kan ik met meerdere mensen een personal training volgen?
Ja dat kan. Voor groepen groter dan twee personen kun je via info@boogieland.nl een aanvraag doen. We bieden bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten, en op maat gemaakte boksclinics en teambuilding lessen aan. Voor grotere groepen graag mailen naar administratie@boogieland.nl.
Hoe boek ik een personal training?
Via de website kun je onder het kopje 'prijzen' een personal training-credit aanschaffen. Deze credit Het inplannen van een personal training gaat altijd in overleg met de trainer. Als je nieuw bent, neem dan contact op met Jens (jens@boogieland.nl) om aan een trainer gekoppeld te worden.