fbpx

JANUARI: MAAND VAN DE DISCIPLINE

Column van Jens van Dongen, hoofdtrainer en oprichter Boogieland

Lieve vrienden,

Zullen we meteen lekker beginnen dit jaar? Goede voornemens in actie omzetten?

Luister, ik stel voor dat we Januari omdopen tot de Maand van de Discipline. Zeker als je niet meer een weekje naar de zon ging. Het kan een klote maand zijn, weten we allemaal! Óf: het kan een maand zijn waarin je je eigen kracht weer gaat voelen. Jezelf gaat voeden met positiviteit en elke dag beter in je vel zit.

Veel van wat er voor nodig is vind je in jouw Boogieland. Als je gaat. Als je blijft gaan. Dus ga.

Ik geloof dat wij, om iets vol te houden, datgene simpelweg leuk moet vinden. Liever nog: ervan houden. Dus, mocht je worstelen: haal even diep adem. Focus even op iets wat jou happy maakt als je traint: helemaal los gaan. Of, even weg van alles. Leuke mensen om je heen. Trots zijn op jezelf. Die eerste ademhaling als je de buitenlucht weer inloopt.

Dat ding – wat het voor jou ook is – dat moet je hebben. De wortel aan een stokje, bungelend vóór de ezel.

En achter de reet van het ezeltje: een zweep. Oef. Te duister? Maar focus daar ook even op: wat gaat er gebeuren als je niet voor jezelf zorgt? Als je die ruimte niet maakt, inplant, en gáát? Niet goed, vriend.

Wat je worst-case scenario is, ik laat het aan jou. Maar als je er bang van wordt: goed zo. Wees maar bang. Besef goed waar níet kiezen, en je láten leven, op uit draait. Dat gaan we dus niet doen hé, ezeltje?

Ik zie je op de mat, topper. We hebben zin om je weer te zien.

Aan ´t werk, naar de wortel!

Osu! Jens