fbpx

SUMMERCAMP 2.0: DRIE DAGEN ALL OUT – DE DIEPTE IN

Eat, sleep, train, repeat! 

Ons Summercamp is een Boogieland traditie. Ieder jaar proberen wij in de warme zomermaanden wat spanning en sensatie te bieden met een week lang volle bak trainen.  Ook dit jaar gaan we weer! En nu in een – denken wij – nóg betere vorm: vlammend hard trainen, werkend naar één helder doel, in een motiverende en warme groep mensen en onder stimulerende leiding van één coach – Jens. Bovendien gaat het véél betaalbaarder zijn (we weten dat dat gewoon belangrijk is in deze tijd) en een lang weekend in plaats van 7 dagen omdat vorig jaar zo veel mensen niet konden vanwege werkverplichtingen. 

Goed hè?

Voor veel martial arts liefhebbers is een train-vakantie een jaarlijks cadeau aan zichzelf – meestal in Thailand, het hart van de Muay Thai cultuur. Een paar weken of zelfs maanden jezelf voeden met nieuwe kennis, volle focus en gemotiveerde trainingspartners. Voor (professionele) vechters is een fightcamp vaste prik in de voorbereiding naar een gevecht toe. 1 -, 2 -, tot soms wel 8 weken op locatie in afzondering van het normale leven in pure focus op het naderende gevecht voorbereiden. 

Datzelfde gevoel willen we mogelijk maken: het hoofd even helemaal leeg, volledige focus op je lijf en de bewegingen en een paar dagen leven in complete toewijding aan de sport waar je van houdt. In de warme, empathische en gezellige sfeer waar Boogieland om bekend staat. 

In plaats van een serie workshops en masterclasses met uiteenlopende coaches en stijlen gaan we dit jaar op zoek naar een meer geconcentreerde dosis. Voor zowel de boksers als de kickboksers komt er een apart Summercamp dat volledig wordt gecureerd en gecoacht door Jens, oprichter en hoofdtrainer van Boogieland. 

 

KLIK HIER VOOR TICKETS

Jens:

“Door je plafond heen breken: dat is wat we gaan doen. Zoals altijd met lol en speelsheid, maar wel echt met een doel: een nieuwe versie van jezelf ontdekken, en op een nieuw level komen als bokser of kickbokser. Het is ambitieus maar ik denk dat het kan. Groei is vaak grillig, soms heb je even een extremere dosis nodig om écht door te breken. Het is een geweldige uitdaging, ook voor mij als coach. Maar als je in 6 extra lange sessies daadwerkelijk met volle focus en doelmatigheid gaat trainen, en tegelijkertijd ontspannen en met plezier in de sessies staat, dan kan het. 

Qua beweging, maar zeker ook qua mindset en begrip van waar je krachten en je valkuilen liggen. Dat wil je weten; want vanaf daar kun je gaan groeien. Ik wil dit jaar met de groep écht de diepte in gaan. Het doel is om je begrip en je ervaring van het kickboksen of boksen compleet te verdiepen. Realistisch, beslist niet als boxercise. Er is zó veel te leren. Mindset. Strategie. Mental game. Ringcraft. Fight IQ. Zelfzorg. Alles waar kampioenen mee bezig zijn.  We hebben 3 dagen samen, waarin we op gaan werken naar een eindsessie met korte sparwedstrijdjes voor wie wil. 

Ik heb er zelf enorm zin in, omdat ik met deze groepen de inzichten van 16 jaar vechtsport ervaring kan gaan delen en we bovendien gewoon mega veel lol gaan hebben. ’s ochtends en ’s middags doen we een sessie, en dat drie dagen lang. Tussendoor eten we samen en kan je een dutje doen op de mat of even snel naar huis. In die dagen ga je gewoon niks anders doen dan leven als een martial artist. Jij en je sport; in alle facetten van mentaal tot fysiek. Het wordt zwaar, het wordt enorm kicken en je gaat bizar veel leren in hele korte tijd. En het wordt gewoon ontzettend leuk, zoals altijd in Boogieland.”

Hoewel de insteek zeker niet voor doetjes is, blijven de Summercamps voor iedereen toegankelijk. Vanaf het punt dat je lekker mee kunt draaien in de rookies lessen kun je het aan. Met een enigzins fit lijf, veel motivatie en een leergierige instelling heb je alles wat je nodig hebt om optimaal van dit Boogieland Summercamp te genieten. Maar zeker voor de meer gevorderde kickbokser en bokser is het ideaal; je kan echt even verdwijnen in je sport en ouderwets diep gaan. 

Niet te lang twijfelen, want je wil dit niet missen! 

WE GAAN KNALLEN!